IK MOET HET TOCH ALLEEN KUNNEN?

Vooral vrouwen hebben deze gedachte. En dan kan het nog specifieker, vooral vrouwen vanaf 45 jaar.

Zo tussen de 40 en 45 jaar krijgen veel vrouwen een bewustwording dat ze op dat moment waarschijnlijk ongeveer op de helft zijn van hun leven. Ze vragen zich dan af: “Wil ik op deze manier doorgaan? Misschien wordt ik wel 100 jaar, hoe houdt ik dit in godsnaam vol?”.

Veel vrouwen “moeten” zoveel. Een leuke sexy partner zijn, een perfecte moeder zijn, een goede collega zijn, een leuk vriendin zijn, willen er uiterlijk goed uitzien, enz.

Het is nogal wat om aan al die “eisen” te moeten voldoen. Daar wordt je ontzettend moe van! Vaak eten vrouwen deze frustraties weg. Dat eten of snoepen voelt op dat moment als een momentje voor jezelf, een momentje van rust, ter compensatie van alle stress.

medium_5447732257Dat ene of misschien 2 koekjes, snoepje, stukje chocolade of wat dan ook per dag, is op jaarbasis al gauw tussen de 3 á 4 kilo gewicht erbij.

Dat sluipt er zo lekker in, tot je merkt dat je broek, die tot nu toe wel steeds strakker zat, écht niet meer dicht kan, zelfs een paar centimeter open staat!

Dan komt het moment dat je denkt: ”Ik ga nu opletten met wat ik eet en ik snoep niet meer vanaf vandaag!”.

Een hele krachtige beslissing die je echt wel een paar maanden vol kunt houden, maar dan? Na een maand of 4, geven je lichaam en geest aan dat ze het snoepen missen. Je denkt bij jezelf: “Ik ben nu lekker afgevallen, het is niet erg om één koekje te eten”. Dat kan zo best een paar keer goed gaan totdat je ontdekt dat er zomaar weer 1 kilo is aangekomen.  Dat vind je niet erg want je bent tenslotte..? kg afgevallen. Langzaam val je weer terug in je oude patronen. Als je nu eerlijk bent naar jezelf dan weet je dat het eigenlijk al jaren steeds zo gaat. Je bent een echte jojoer.

Dat komt omdat je het “probleem” van niet goed voor jezelf zorgen, niet hebt aangepakt. Je doet nog steeds hetzelfde als voorheen. De perfecte partner, moeder, collega, vriendin willen zijn die er ook nog eens fantastisch uit moet zien. Je loopt in die rollen steeds jezelf en je doel voorbij. Je hebt weliswaar tijdelijk gezond gegeten en niet gesnoept, maar het heeft meer nodig dan dat, om  gezonder en slanker te worden.

Het is NU het moment om voor jezelf een andere keuze te maken. Een keuze die past bij wat jij wilt met je leven. Een keuze om de dingen voor jezelf te doen zonder egoisme. Een keuze om voor jezelf datgene te doen om totaal lekker in je eigen velletje te komen en ervoor te zorgen dat je het deze keer zodanig aan gaat pakken dat je niet meer terugvalt.  2014 wordt jouw jaar!

Zoek hulp bij een (ervarings)deskundige die al deze valkuilen kent. Ze helpen je graag. Het is heerlijk om deze vrouwen te mogen en kunnen helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Laat je me weten wat jij gaat doen om dit smoesje niet langer te gebruiken? De eerste 20 reacties mogen bij mij gratis het boek “SMOESJES” af komen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *